keskiviikkona

Ranskalaistyylinen munakas

Okei, tämä ei ole vegaaneille. Itse käytän munakkaaseen luomumunia, se on selvä. Munan värillä ei ole väliä! ; )

AINEKSET (yhdelle)
2 kananmunaa
2 rkl maitoa
hyppysellinen suolaa
pippuria maun mukaan
paistamiseen rypsi- tai oliiviöljyä

Täytteeseen: esim. juustoa, mikrouunissa haudutettuja sipulirenkaita, keittokinkkua, paprikasuikaleita, silputtua tomaattia...

Riko munat lasiin tai mukiin. Lisää maito, suola ja pippuri muniin ja sekoita haarukalla.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Sitten kaada munakasseos pannulle.
Vedä munakasseosta puuhaarukan avulla pannulla ulkolaidoilta sisäänpäin, ja kallista pannua niin, että vielä löysä seos valuu hyytyneiden osien ohi. (Tätä vaihetta on vaikea kuvailla. Hyytyvää seosta siis pidetään liikkeessä mahdollisimman pitkään.)
Kun seos on lähes hyytynyt, ripottele täytteet munakkaan pinnalle. Kääräise munakkaan reunat täytteen päälle ja siirrä munakas pannulta lautaselle.
Munakkaan kanssa on oltava nopea! Paistamisessa menee yleensä korkeintaan 3-4 minuuttia. On varottava, ettei munakas pala pohjaan. Täytettä ei ole pakko käyttää.

Tämä maistuu hyvältä myös leipäviipaleen päälle annosteltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti