maanantaina

Lätyt tai letut - ilman munia tai maitoa!

Mulla on vegaanikavereita ja tunnen parikin jotka on muna- ja maitoallergisia.
Joten tässä on lettuohje, jota syömään voi kutsua vegaaninkin.
Ohjeesta tulee suunnilleen 12 lettua.

Hassua, että meidän mummu puhuu aina lätyistä. Lätty tai lettu, sama asia.

0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 l kauramaitoa (itse käytän Oatly-merkkiä)
1 rkl sokeria
3-4 rkl rypsiöljyä (taikinan joukkoon)
5-6 dl vehnäjauhoa (mieluiten luomua!) + 1 tl leivinjauhetta

rypsiöljyä paistamiseen, n. 1 rkl / lettu

Kaikki aineet vispataan yhteen voimallisesti. Taikinan annetaan turvota n. 0,5-1 h.
Yhteen lettuun tulee n. 1 dl:n verran taikinaa; itse annostelen isolla kauhalla.
Taikina kannattaa laittaa teflonpannulle vasta kun pannu on kuuma. Lettu käännetään ohuella paistinlastalla siinä vaiheessa, kun sen reunat alkavat 'pitsiytyä'. Paistaessa kokeilen yleensä vähän lastalla, ettei taikina ole juuttunut kiinni pannuun. Rasvaa ei kannata säästellä! Rypsiöljy on hyvää rasvaa muutenkin.

Täytevaihtoehtoja:
- hillo
- sokeri
- tuoreet tai sulatetut marjat
- omenasose (kuori ja pilko 1-2 omppoa, pehmennä palaset mikrossa ja soseuta haarukalla)
- hunaja (jep, kaikissa mun ohjeissa taitaa olla hunajaa)
- pähkinämurska (itse ostan kokonaisia pähkinöitä ja survon ne huhmareessa - saa käsivoimia!)

Ai niin, jos olet epävarma paistinpannun käytön kanssa, niin pyydä joku aikuinen apuun taikka paistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti