maanantaina

Puuroa!

Kaurapuuro kuulostaa aika ikävältä, joo, mutta ei sen tarvitse olla sitä.

Tämä on mun lempikaurapuuro: (mukana - yllätys yllätys! - hunajaa!)

1- 1,5 dl kaurahiutaleita (ei pika-)
2-3 dl nestettä, esim. puolet vettä, puolet maitoa
(tykkään paksusta puurosta, joten laitan nestettä kaksi kertaa enemmän kuin hiutaleita)
ihan pieni hyppysellinen suolaa
0,5 - 1 dl mustikoita (tuoreita tai pakkasesta sulatettuja)
1 rkl hunajaa

Ensin kiehautetaan neste. Kun mukana on maitoa tai kauramaitoa, pitää olla tarkka ettei neste kiehu yli. Muuten pitää siivota aikamoiset sotkut hellalta...
Kun neste alkaa kiehua, levy laitetaan heti ykköselle. Lisätään suolarippunen ja kaurahiutaleet koko ajan sekoittaen. Sekoitetaan hiljaisella tulella, kunnes puuro alkaa puuroutua. Siinä vaiheessa lisätään mustikat. Kattila otetaan levyltä ja puuroa haudutetaan vielä kannen alla 3-5 min. Hunaja lisätään valmiiseen puuroon juuri ennen syömistä.

Muunnelma: Mustikoiden sijasta laitan joskus raastetun omenanpuolikkaan, tuoreita pilkottuja luumuja tai viinimarjoja. Puolukat ovat vähän kirpeämpiä, mutta hyviä nekin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti