torstaina

Marjapiirakka ilman munia tai maitoa

Seija-mummu ajoi meidät aamupäivällä ulos, sanoi ettei kestä katsella kun käytämme viimeisiä kesälomapäiviä sisällä löhöten. Emme me kyllä löhönneet, vaan päivitimme blogeja ja sellaista. Anniina punoi jotain pajujuttuja, taas kerran.

Joka tapauksessa me sitten mentiin Anniinan ja jätkien kanssa marjaan, ja mustikoita oli metsässä ihan kivasti, vadelmia myös. Tosin mä ja Fabian oltiin ainoita, jotka oikeasti poimi jotain. Petterson kulki sen äänityslaitteen kanssa ja otti kuulemma talteen metsän ääniä. Anniina valokuvasi ja keräili käpyjä ja oksia ja mitä lie. Ai joo, sain Anniinalta käpykorun, se on kyllä kiva.

Niin vielä piti kertoa, että eilen illalla saunan jälkeen me istuskeltiin ja juteltiin kaikenlaista, siis mä ja Anniina, ja A. piirsi mun kuvan ja siitä tuli aika hyvä. Mutta sitten me huomattiin, että Petterson oli äänittänyt kaiken mitä me puhuttiin salaa! Mehän kostettiin se. Olisin laittanut sen piirustuksen tähän, mutta A. poltti sen takassa. Harmi!

Niin, siis kun me tultiin metsästä niin mustikoita oli sen verran, että päätin leipoa piirakan. Se on nyt uunissa paistumassa. Tässä ohje: (kelpaa vegaanillekin!)


2 dl sokeria
3,5 dl kauramaitoa (tai tavallista lehmänmaitoa)
0,75 dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoa + 3 tl leivinjauhetta
4-5 dl mustikoita tai muita marjoja (3-4 palasteltua tai raastettua omenaakin käy)


Kaikki aineet sekoitetaan yhteen ja taikina marjoineen kaadetaan voideltuun uunivuokaan. Paistetaan n. 25 min 200° C.
Jos marjoja on paljon, ne voi myös laittaa vuoan pohjalle ja kaataa taikinan niiden päälle. Tuloksena on eräänlainen keikauskakku. Vaihtoehtoisesti voi taikinan levittää kokonaiselle uunipellille ja laittaa päälle vaikkapa omenaviipaleita tai raparperinpaloja.
Oma kakkuni taitaa olla valmis uunista otettavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti